Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Bolnišnica Walsall Manor, Anglija

Bolnišnica Walsall Manor, Anglija

Arhitektura BDP Arhitektura
Poslovni partner Axis
Vrata 300 T

Hitro in preprosto skozi bolnišnična vrata

V bolnišnici Walsall Healthcare NHS Trust pomagajo mnogim ljudem, ki živijo v Walsallu in sosednjih regijah. Nedavno so bili posodobljeni prehodi znotraj teh bolnišničnih enot, kar je precej izboljšalo mobilnost v prostorsko omejeni arhitekturi. S posodobitvami so povečali tudi učinkovitost vzdrževanja visokega higienskega standarda, saj vrata omogočajo brezstično prehajanje.

Prostorska prilagodljivost

Mnoge bolnišnice se soočajo s težavo pomanjkanja prostorov in utesnjenih prehodov. V okviru projekta bolnišnice Walsall se je iskala rešitev za razširitev prehodov v centru urgentne pomoči. Z namestitvijo teleskopskih avtomatskih drsnih vrat 300 T so se ustvarile maksimalne prehodne odprtine, ki omogočajo učinkovito in nemoteno gibanje v bolnišničnem kompleksu.

Prednost brezstičnih prehodov

V zdravstvenih ustanovah, kjer gre za reševanje življenj in obravnavo zdravstvenih težav, vsak detajl prispeva k splošnemu počutju pacientov in osebja. Eden od ključnih vidikov je zagotavljanje hitrega in enostavnega premikanja med prostori.

Avtomatska drsna vrata, opremljena s senzorji za brezstično odpiranje in zapiranje, zagotavljajo zanesljiv in tekoč prehod ter visoke higienske standarde. S tehnologijo avtomatskega upravljanja vrat se lahko bolj učinkovito skrbi za sterilno okolje.

Prihranek časa v ključnih trenutkih

V kritičnih situacijah, kot je nujna medicinska pomoč, vsaka sekunda šteje. Čas prihoda v bolnišnico je za določene paciente življenjskega pomena, saj lahko hiter odziv in nudenje zdravniške pomoči povečata možnost preživetja. Pri hitrem odzivu igra pomembno vlogo tudi učinkovit prehod. Vrata v bolnišnicah v nobenem primeru ne smejo delovati kot ovira zdravniškemu osebju ter pacientom in upočasnjevati njihovo gibanje.

Hiter in varen izhod v sili

Pomembno je, da so evakuacijske poti v bolnišnicah varne. Za zagotavljanje varnosti je potreben učinkovit in funkcionalen sistem za izhod v sili, ki lahko obvladuje velik pretok ljudi. Vrata z redundantnim sistemom so opremljena s stikalom za izhod v sili, ki omogoča varno evakuacijo ljudi v primeru izrednega dogodka, požarnega alarma ali izpada električne energije. V takšnih situacijah se vrata samodejno odprejo in ostanejo odprta, kar omogoča neoviran izhod v izrednih situacijah.

Galerija slik