Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
City Park Zadar

City Park Zadar

Arhitektura Pero Marušić
Fotografija Andrej Valentić
Vrata 300 r

300: učinkovita rešitev za zunanje vhode v nakupovalnem središču

V trgovski coni mesta Zadar je nedavno zraslo novo nakupovalno središče City Park Zadar. Odlikuje ga sodobna arhitektura, prepletena z nasadi mediteranskega zelenja in z izložbeno strukturo, ki spominja bolj na mestno nakupovalno ulico, kot pa na tipičen nakupovalni center. Vsaka trgovina ima namreč svoj vhod, na katerih so nameščena naša standardna avtomatska drsna vrata 300 r.

Do večje energetske učinkovitosti z avtomatskimi drsnimi vrati

Avtomatska drsna vrata nudijo izjemne možnosti varčevanja z energijo. Ena glavnih prednosti je njihovo avtomatsko zapiranje, ki omogoča učinkovito ohranjanje notranje temperature in zmanjšuje energijske izgube. V Zadru, kjer so povprečne letne temperature visoke, poleti pa dosegajo evropske vrhunce, je to še posebej pomembno.

Drug pomemben vidik energetske varčnosti pa je ta, da so vrata Doorson opremljena s funkcijo varčevanja energije, ki omogoča, da v načinu mirovanja oz. v režimu ODPRTO/ZAPRTO porabijo manj kot 0,5 Wh energije. To predstavlja edinstveno inovacijo v primerjavi z ostalimi vrati, ki porabijo 20 – 30 Wh.

Brezstično odpiranje prinaša dobro prehodnost

Brezstično odpiranje na avtomatskih drsnih vratih služi za nemoteno in hitro prehajanje vseh obiskovalcev. Ta lastnost se izkaže še kako koristna kadar kupci nosijo več vrečk ali težje predmete ter kadar trgovine obiščejo gibalno ovirane osebe.

Brezstična uporaba zmanjša prenos bakterij, kar je še posebej pomembno pri vratih na sanitarijah. S tem se zagotavlja čistejše in bolj higienično okolje za vse uporabnike.

Senzor gibanja povečuje varnost

Trgovine v nakupovalnem centru so zunanjega tipa, zato drsna vrata služijo kot glavni vhod v posamezne trgovine. Vsa vgrajena vrata so redundantna, kar pomeni, da nudijo v izrednih razmerah možnost evakuacije in s tem predstavljajo tudi enega izmed glavnih varovalnih elementov.

Ob tem senzor gibanja zaznava ovire v svoji bližini, s čimer varuje uporabnike pred nezaželenim zapiranjem vrat. Slednje je koristno v primeru, če nekdo stoji na prehodu med vrati.

Pametna rešitev tudi za visoko obremenjene prehode

Standardna vrata 300 so idealna za dinamično okolje, kar smo znova potrdili v opisanem projektu. Zadar na leto sprejme kar do desetkrat več turistov, kot je njegovih stalnih prebivalcev, in tudi novo nakupovalno središče je kaj kmalu postalo priljubljeno stičišče turistov. Avtomatska drsna vrata omogočajo dober pretok ljudi tudi v primerih večje obiskanosti.

Preprost dizajn avtomatskih vrat in drsno odpiranje ne ovirata prehoda in pripomoreta k boljši izrabi prostora, hkrati pa ustvarjata prijetno in funkcionalno okolje za vse obiskovalce.

Galerija slik