Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Fresenius Medical Care, Slovenija

Fresenius Medical Care, Slovenija

Arhitektura Arhitekt Ernst
Fotografija Doorson
Vrata 300

V Mariboru je podjetje Fresenius Medical Care Slovenija odprlo že šesti dializni center v Sloveniji, ki sodi tudi na evropski ravni med modernejše hemodializne centre. Zgrajen je v skladu z najnovejšimi gradbenimi standardi, energijsko varčen, avtomatiziran ter opremljen z najnovejšo tehnologijo.

Zdravstvena ambulanta je opremljena z enokrilnimi steklenimi avtomatskimi drsnimi vrati, ki se odpirajo na senzor. V hemodializnem centru je poleg zdravja in udobja bolnikov, najpomembnejša higiena. Z uporabo avtomatskih vrat pa ta zahtevan kriterij le še povečamo, saj se izognemo uporabi kljuk, ki sodijo med najbolj umazane in okužene stvari na javnih mestih.

Glavni vhod v center omogoča dostop brez ovir in je prilagojen za gibalno ovirane osebe. Arhitekturna rešitev vhoda je dober primer energetske učinkovitosti avtomatskih drsnih vrat v vetrolovu.

Kombinacija vetrolova in dvojnih avtomatskih drsnih vrat omogoča doseganje visokih energijskih prihrankov, saj kontrolirano omejujejo pretok zraka med zunanjim in notranjim prostorom.

Galerija slik