Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Poslovna stavba Rotonda, Ljubljana

Poslovna stavba Rotonda, Ljubljana

Arhitektura Elea iC d.o.o.
Fotografija Doorson, Genius Loci d.o.o.
Vrata 300

Eleganten vhod s premišljeno osvetlitvijo

Ob severni ljubljanski obvoznici stoji poslovna stavba, sestavljena iz treh delov, pri čemer je najbolj edinstven okrogel šestnadstropni del, po katerem je stavba dobila ime – Rotonda. Arhitekturo poslovnega objekta dopolnjuje pametna zasnova avtomatskih drsnih vrat, ki zaposlenim omogoča enostaven, hiter in brezstičen prehod. Doorson vrata se nahajajo na glavnem vhodu, ki vodi v zgornje nadstropje s pisarnami.

Edinstven preplet svetlobe in gibanja

S poudarjeno eleganco in premišljenim oblikovanjem se odpira vhod v Rotondo, kjer steklena krila in fasada omogočajo naravno osvetlitev sprejemne avle. Spretno postavljene luči izboljšajo celotno uporabniško izkušnjo v vhodni veži in nadaljujejo silhueto vrat. Standardna drsna vrata ponujajo možnost personalizirane prilagoditve barve profilov. V primeru tega vhoda so profili vrat usklajeni z barvno shemo interierja, kar poudari premišljeno celostno podobo. Vrata so elegantno vgrajena med fasadne stene in s svojim preprostim dizajnom ter tankimi okvirji dopolnjujejo videz prostora.

Naj bo praktično, preprosto in enostavno za uporabo

Poleg estetske privlačnosti so avtomatska drsna vrata na vhodu v poslovni objekt tudi zelo praktična izbira, saj omogočajo hiter, nadzorovan in prostoročen vstop. Vrata hkrati nudijo napredno funkcijo varčevanja z energijo, kar je pomembno tako za investitorja kot za planet. Ko vrata mirujejo, oziroma so v načinu ZAPRTO ali ODPRTO, krmilnik vrat preklopi v način varčevanja, medtem ko poraba energije pade na 0,4 Wh. To predstavlja edinstveno inovacijo v primerjavi z ostalimi vrati, ki porabijo 20 – 30 Wh.

Galerija slik