Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Reaktorski infrastrukturni center

Reaktorski infrastrukturni center

Fotografija Doorson
Vrata 300

Institut Jožef Stefan je slovenski javni raziskovalni zavod, ki zbira, ustvarja in širi znanje na področju naravoslovnih in tehniških znanosti ter znanosti o življenju. Ukvarja se z vrhunskimi raziskavami in razvojem tehnologij na različnih področjih.

V inštitutu so za svoje pisarniške prostore izbrali steklene stene z integriranimi avtomatskimi drsnimi vrati. Odlična arhitekturna rešitev, ki v prostor vnese prijeten občutek odprtosti in ga napolni z naravno svetlobo. Izvedba je še posebej primerna v hodnikih z večjim številom pisarn, kjer bi klasična izvedba z zidovi in vrati, prostor optično zmanjšala in preprečila dostop naravne svetlobe.

Odpiranje vrat je mogoče s senzorjem ali na tipko, kar je še posebej primerno v manjših prostorih, kjer se ljudje gibajo v neposredni bližini vrat, kot je to na primer v hodnikih. Kadar je potrebno pa lahko uporabimo tudi različne kontrole pristopa, kot na primer čitalec kartic.

Steklena avtomatska drsna vrata poskrbijo za svetlost prostora, predstavljajo funkcionalno, elegantno in udobno rešitev. Drsno odpiranje prav tako posega v prostor manj kakor krilno odpiranje. Tako lahko namestimo notranjo opremo tik ob vratih.

Galerija slik