Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Športni hotel Soča

Športni hotel Soča

Arhitektura SoNo architects
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300 T

Doživetje na vhodu v objemu gora

Edinstven in sodoben Športni hotel Soča, ki so ga zasnovali SoNo arhitekti, navdušuje tako obiskovalce kot domačine v središču Bovca. Vhod v hotel skladno in funkcionalno dopolnjujejo avtomatska drsna vrata, ki nadgradijo celotno uporabniško izkušnjo.

Eleganten prehod med eksterierjem in interierjem

Vetrolov, elegantno vpet v celotno arhitekturno zasnovo, daje odličen vtis na vaši poti v stavbo. “Subtilno povezuje zastekljeno površino več višinskega foyerja ter zastekljeno pritličje javnega programa. Iz tehničnega vidika vrata najbolje ustrezajo vsem zahtevam pri gradnji hotela,” pojasnjujejo SoNo arhitekti. Dvoje teleskopskih avtomatskih drsnih vrat 300 T v obliki zastekljenega vetrolova zagotavlja, da ena vrata vedno ostanejo zaprta. Vrata tako preprečujejo prepih ter vdor hladnega zraka v vetrovnih in mrzlih dneh. Brezstično odpiranje vrat obiskovalcem omogoča nemoten vstop v večji odprt prostor, kjer so povezani lobby, bar in recepcija hotela.

Zakaj ste SoNo arhitekti odločili Doorson avtomatska drsna vrata umestiti na vhod hotela Soča?

“Doorson vrata poznamo že nekaj časa in smo jih že predvideli pri naših starejših projektih. Zanje smo se odločili predvsem zaradi velike izbire steklenih avtomatskih vrat z inovativnimi rešitvami, ki so hkrati visoko estetskega videza.”

Večja energetska učinkovitost hotela

Hotel je bil zasnovan z mislijo na racionalizacijo porabe, pri čemer tudi vhod pomembno vpliva na energetsko varčnost Energetska varčnostcelotne stavbe. Avtomatska drsna vrata Doorson varčujejo z energijo z večjim nadzorom pretoka zraka skupaj z inovativno “energy-save” funkcijo.

Kadar vrata mirujejo ali so v načinu ZAPRTO oziroma ODPRTO, krmilnik vrat preide v NAČIN VARČEVANJA. Poraba energije pade na 0,4 Wh, kar pomeni zmanjšanje stroškov elektrike.

Varen izhod v sili

Na potovanjih hotel marsikomu predstavlja drugi dom. Za zagotovitev varnosti je učinkovit in funkcionalen sistem izrednega pomena. Ob aktivaciji požarnega signala, izpadu električne energije ali v izrednih razmerah se redundantna avtomatska drsna vrata samodejno odprejo in ostanejo odprta, kar zagotovi varno evakuacijo večjega števila ljudi.

Galerija slik