Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Arhitektura Milan Cehner
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300 lead-lined, 500 EFS

Svinčena avtomatska drsna vrata z visoko zaščito pred rentgenskim sevanjem

V splošni bolnišnici Slovenj Gradec so s popolno prenovo prostorov pridobili operacijsko dvorano z novim večnamenskim intervencijskim rentgenskim aparatom, najsodobnejšim angiografom, ki je edini tovrstni v jugovzhodni Evropi. Svinčena avtomatska drsna vrata ščitijo pred sevanjem, kar omogoča varno in higiensko izvajanje posegov angiografije.

Preprečevanje pretoka rentgenskih žarkov

Prostori za rentgenske preiskave ali operacije morajo biti zaščiteni s posebnimi materiali, kar zagotovi varnost bolnikov ter medicinskega osebja. Svinčena vrata so poseben produkt za rentgenske prostore, ki preprečujejo pretok rentgenskih žarkov, kar omogoča učinkovito, nemoteno in varno delovno okolje. Vrata so izolirana ter povezana z angiografom in kadar naprava deluje, vrata ostanejo zaprta. Vsa vrata v prostoru so narejena po željah in rešitvah arhitekta in prostora. Brezkompromisno ustrezajo vsem konstrukcijskim ter varnostnim zahtevam.

Panelna vrata brez robov za sterilno okolje

Čistoča je ključni dejavnik pri vzdrževanju zdravega in sterilnega okolja. Gladka površina aluminijastega panela brez robov zagotavlja enostavno čiščenje ter učinkovito vzdrževanje visokih higienskih standardov v operacijsko-rentgenski sobi. Vrata, podboji in krila so zaščiteni s svincem ter finalno prašno barvani z visoko odpornimi barvami na dezinfekcijo in uporabo. Ekvivalent svinca v vratih je 1,5 mm Pb, kar je skladno z lastnostmi aparata v prostoru.

Panelna vrata brez okenca nudijo dodatno zasebnost pri pripravi pacienta na poseg v sosednji sobi. Integrirana okna v vratih pa omogočajo hiter vpogled na dogajanje v prostoru in razbijejo monotonost polnega vratnega krila. Vsa svinčena varnostna stekla v vratih so prav tako odporna na rentgenske žarke ter so v nivoju debeline panela. Rezultat je gladko krilo brez robov, ki onemogoča zadrževanje umazanije.

Brez prenosa bakterij

Brezstična tehnologija je preprosta in sodobna rešitev za higiensko odpiranje vrat. Vsa vrata v prostoru zagotavljajo učinkovit, varen in brezstičen vstop v prostor, kar preprečuje prenos bakterij, prostori pa ostanejo sterilni. Vgrajeni varnostni senzorji dodatno omogočajo higiensko in zanesljivo odpiranje vrat z možnostjo nastavitve območja zaznavanja. Odpiranje vrat brez dotika omogoča, da roke in soba ostanejo čisti tudi po razkuževanju ali pred vstopom v prostor. Način odpiranja in zapiranja vrat ter nadzor vstopa lahko kontrolira uporabnik sam. Avtomatska drsna vrata so integrirana tudi v sobah poleg radiologije, kar pomeni, da je vstop bakterij praktično nemogoč.

Brezkompromisna požarna varnost

Požarna vrata so bistveni del celotnega sistema požarne zaščite bolnišnice, ki zagotavljajo varnost bolnikov, osebja in obiskovalcev. Evakuacijska požarna vrata 500 EFS s panelom so bolj odporna proti poškodbam površine v primerjavi s steklom in omogočajo požarno odpornost EI30. V normalnih okoliščinah delujejo kot standardna avtomatska drsna vrata ter nudijo udobje brezstičnega odpiranja. Ob aktivaciji požarnega alarma, v primeru izpada elektrike ali drugi nevarnosti avtomatsko preklopijo v krilno delovanje. Opremljena so z naprednimi in inovativnimi rešitvami kljuk za krilno odpiranje vrat na evakuacijskih poteh, kar omogoča hitro, učinkovito ter varno evakuacijo in reševanje. Kljub robustnemu izgledu se elegantno prilagodijo arhitekturi prostora in dosegajo vse standarde protipožarne zaščite.

Galerija slik