Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Zasebna Vila R

Zasebna Vila R

Interier ATRI arhitekturni studio
Mizarstvo Žužek Interieri
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300

Harmonija sodobnosti in funkcionalnosti v zasebnem domu

Zasebno domovanje odraža individualni slog s premišljeno zasnovo in personaliziranimi rešitvami avtomatskih drsnih vrat na prehodu v jedilnico in v predprostoru ter estetsko dopolnjujejo arhitekturo interierja.

Les za komplementarnost in toplino

V prostorih vile sta združeni funkcionalnost in eleganca z vgradnjo po meri narejenih avtomatskih drsnih vrat. Z možnostjo prilagodljivih dimenzij, izborom materialov in barv so “avtomatska drsna vrata del poenotene stenske obloge katera objema glavno stopnišče,” razlaga arhitekt Andraž Žitnik. Tudi pogon z integriranim varnostnim senzorjem je oblečen v leseno oblogo, ki deluje kot ekvivalenten podaljšek vrat ter se diskretno poveže z interierjem.

Notranja vrata z odpiranjem v steno

Lesena avtomatska drsna vrata omogočajo prehod med hodnikom in dnevno-jedilnim prostorom. Vrata se pri odpiranju popolnoma skrijejo v steno in postanejo v celoti nevidna, kar omogoča optimalen izkoristek prehodne odprtine in daje občutek odprtega prostora. “Drsna vrata nudijo vizualno in akustično bariero osrednjega bivalnega prostora od preostalega dela vile.”

“V individualnih stanovanjskih hišah se bolj redko uporabljajo avtomatska (drsna) vrata, saj je frekvenca prehodov ljudi nižja. Na določenih projektih pa se pojavi potreba po uporabi le teh zaradi boljše ali lažje funkcionalnosti prostorov in tako se je tu iz obeh razlogov umestilo dva tipa avtomatskih drsnih vrat.” Tako arhitekt Andraž Žitnik opiše izhodišče vgradnje avtomatskih drsnih vrat v zasebno domovanje.

Vrata kot ogledalo

Drsna vrata z integriranim pogonom v stropu ter ogledalom na eni strani krila “vizualno zapirajo stopnišče proti kleti ter hkrati zagotavljajo funkcionalnost vetrolova. Njihova večnamenskost se kaže v enostavni uporabi, prihrankom toplotnih izgub v hladnejših mesecih, poudarjenem volumnu vhodnega prostora kot tudi izjemne praktičnosti rabe ogledala v vsakdanjiku.”

Galerija slik