Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Hilton Hotel Costabella *****

Hilton Hotel Costabella *****

Arhitektura Atelier EIS
Interier Atellior
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300 thales, 300 thales r, 300, 300 r

Razkošje hotelskega resorta ustvarja nepozabne vtise na vsakem koraku

Nov Hilton Hotel Costabella v Rijeki na Hrvaškem je popolna kombinacija sodobno-funkcionalnega dizajna in razkošja. Različni tipi avtomatskih drsnih vrat elegantno dopolnjujejo zunanjost in notranjost ter zagotavljajo prvovrstno postrežbo in gostoljubje.

GLAVNI VHOD: Funkcionalna in estetska zasnova

Učinkovit ter po meri izdelan vetrolov pričara edinstven prvi vtis na vhodu hotela. Sestavljen je iz dveh različnih tipov avtomatskih drsnih vrat, ki elegantno povezujejo recepcijo, lobij in kavarno. Standardna avtomatska drsna vrata 300 z izolacijskim varnostnim steklom na zunanji strani ter drsna vrata 300 thales brez okvirja na notranji strani, vizualno ustvarijo skorajda neviden, a funkcionalen prehod.

Energetsko učinkovit vhod hkrati preprečuje vstop hladnega/toplega zraka brez vpliva na nemoten pretok ljudi.

LOBIJ: Panoramska eleganca

Prefinjena polkrožna panoramska steklena stena poudari arhitekturno identiteto prostora v prvem nadstropju. Na tem mestu avtomatska drsna vrata subtilno in funkcionalno povezujejo lobij z zunanjo teraso. Posebno refleksivno modro steklo se transparentno zlije s stekleno fasado, iz notranjosti pa ponuja čudovite poglede na Jadransko morje.

RESTAVRACIJA & LOUNGE: Učinkovita postrežba in nepozabna kulinarična izkušnja

Brezstično odpiranje vrat v restavracijskih prostorih zagotavlja visoko učinkovitost in vrhunsko gostoljubje. Zaposlenim olajša prehajanje s polnimi rokami, gostom pa nudi brezskrben prehod.

Skorajda nevidna steklena vrata brez okvirja 300 thales nežno ločujejo restavracijski del in salon za izbrane goste. Mat nalepka zagotavlja zasebnost in preprečuje direkten pogled v notranjost lokala.

V restavraciji na vrhu hotela vrata delujejo kot povezava med dvema prostoroma: interierjem in eksterierjem. So idealna izbira na dolgi in ozki terasi, saj zagotavljajo funkcionalno izrabo sicer omejenega prostora. Skozi steklena vrata se jasno vidi na drugo stran in osebje ima pregled nad dogajanjem.

WELLNESS: Kjer se združita funkcionalnost in udobje

Steklena drsna vrata poskrbijo za boljšo dostopnost in harmoničen ambient. Personalizirana izbira barv profilov dovoljuje elegantno integracijo vrat v notranjost. Vrata z nad in obsvetlobo omogočajo popoln izkoristek gradbene odprtine ter neoviran pretok naravne svetlobe, zaradi česar je prostor topel in vabljiv.

Varnost v nujnih primerih

Pri arhitekturnem oblikovanju hotela je bil poudarek tudi na zagotavljanju varnosti. Redundantna avtomatska drsna vrata so nameščena na vseh evakuacijskih poteh in opremljena s stikalom za odpiranje v sili (emergency switch). V nujnih primerih se samodejno odprejo in ostanejo odprta ter tako zagotovijo varno evakuacijo za vse.

Galerija slik