Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Penzion Pibernik, Bled

Penzion Pibernik, Bled

Arhitekturna zasnova Protim Ržišnik Perc
Notranje oblikovanje Saša Potočnik
Fotografija Doorson, Matic Kremžar
Vrata 300, 300 r, 500 F

Preplet sodobnosti, tradicije in napredne tehnologije

Na mirni in tihi lokaciji v čudoviti okolici Bleda se nahaja Penzion Pibernik, gostišče z dušo, kjer je bila posneta tudi večkrat nagrajena in najbolj gledana slovenska komedija Pr’Hostar. Notranjost hotela zaznamuje tradicionalna gorenjska arhitektura, ki jo s sodobnim videzom ter funkcionalnostjo dopolnjujejo požarna avtomatska vrata 500 F kot ločnica med bivalnim in restavracijskim delom, ter avtomatska drsna vrata 300 na prehodu v kuhinjo.

POŽARNA VRATA: Varna povezava med bivalnim in restavracijskim delom

Enokrilna steklena neevakuacijska požarna avtomatska drsna vrata 500 F (1L/1S) delujejo kot funkcionalna členitev dveh prostorov: glavnega tradicionalnega predela penziona z dostopom do apartmajev in recepcije ter novega dela, ki povezuje jedilnico in kuhinjo.

normalnem delovanju vrata nudijo enostavno prehajanje brez dotika za goste in zaposlene. Na prehodu iz jedilnice senzor zazna človeško telo ter tako omogoči brezstično odpiranje in zapiranje vrat. Multifunkcionalno stikalo COM 20 zagotavlja spreminjanje režima vrat, po želji lahko nastavimo tudi hitrost odpiranja in zapiranja. Požarna vrata so dodatno opremljena s stikalom za izhod v sili (Emergency switch), ki ob pritisku nanj preklopijo v požarno delovanje.

izrednih razmerah se vrata mehansko prisilno zaprejo ter ustvarijo varno požarno bariero. Požarno krilo je sestavljeno iz ognjeodpornih jeklenih profilov s prekinjenim termičnim mostom in požarno varnostnega stekla za 30 minut (EI30) požarne odpornosti. Evakuacija skozi vrata 500 F ni mogoča. Zaprta vrata delujejo kot varnostna pregrada, kar preprečuje širjenje ognja na drugo stran.

KUHINJA: Enostavno prehajanje in zasebnost prostora

Med jedilnim delom in kuhinjo je integriranih troje avtomatskih drsnih vrat tipa 300. Steklena vrata na prehodu v jedilni prostor 300 r so v redundantni izvedbi ter omogočajo nemoteno prehajanje in varno evakuacijo v nujnih primerih. Na prehodu v kuhinjo vrata z mlečnim steklom ustvarijo privatno zaveso, kar preprečuje neželene poglede na drugo stran.

Vrata nudijo brezstično odpiranje s preprostim zamahom roke, približevanjem dlani ali pladnja k pametnemu stikalu Smart Switch, kar ohranja visoke higienske standarde ter omogoča enostaven prenos hrane in pijače v samopostrežni kotiček.

Črni profili so rdeča nit vseh avtomatskih vrat v prostoru in poskrbijo za čiste, elegantne linije. Kot se v kuhinji prepletajo različni okusi, tako se v interierju spogledujejo sodobnost in tradicija, pameten dizajn in eleganca.

Galerija slik