Preskoči na vsebino
sl
en hr
+386 2 460 55 60
Hotel, Restavracija Ajda

Hotel, Restavracija Ajda

Projektanti Peti vogal d.o.o.
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300, 300 r, 500 F

Funkcionalni avtomatsko drsni prehodi za učinkovito postrežbo, prvovrstno izkušnjo in varnost gostov

Restavracija Ajda nadaljuje zgodbo lokalnega žita, ki je hkrati rdeča nit največjega enakoimenskega hotela v Termah 3000. Prostor navdušuje s svežim, sodobnim interierjem, ki ga funkcionalno dopolnjujejo avtomatska drsna vrata na vhodu v restavracijo in kuhinjo ter izhodu na veliko teraso.

01 VHOD: Eleganca od tal do stropa

Steklena avtomatska drsna vrata od tal do stropa omogočajo nemoten prehod gostom restavracije. Elegantno se zlijejo z notranjostjo in delujejo kot povezava dveh prostorov – hotelskega lobija in restavracije. Nevidni pogon vrat, popolnoma skrit v stropu, izraža eleganten dizajn, kar hkrati ustvari vizualni učinek odprtega interierja.

02 KUHINJA: Učinkovita postrežba z brezstičnim odpiranjem vrat

Prehodi v kuhinjo so izjemno obremenjeni zaradi nenehne interakcije z jedilnim prostorom. Integracija standardnih avtomatskih drsnih vrat 300 na tem mestu omogoča odpiranje brez dotika, kar strežnemu osebju olajša prehod s polnimi rokami ter učinkovito delovno okolje. Na prehodu iz jedilnice v kuhinjo se vrata brezdotično odpirajo le z zamahom roke pred stikalom Smart Switch. Iz nasprotne smeri pa senzor zazna človeško telo ter tako omogoči avtomatsko odpiranje in zapiranje vrat.

Brezdotično odpiranje vrat hkrati zagotavlja visok nivo higiene tako za zaposlene, kot tudi goste restavracije.

Smart Switch in senzor omogočata kontrolirano brezstično odpiranje vrat, ki se prilagodi potrebam uporabnika in nudi varen ter učinkovit prehod. S približevanjem našega telesa ali roke k stikalu, se vrata odprejo, drugače ostanejo zaprta. Senzor zazna (človeško) telo ter omogoča avtomatsko in udobno odpiranje vrat z možnostjo prilagoditve detekcijskega polja.

03 TERASA 2 v 1: Udoben vsakdanji prehod in varen izhod v sili

Izhod na teraso restavracije omogoča standardno odpiranje/zapiranje vrat in evakuacijo v nujnih primerih. Gostje in zaposleni se tako učinkovito umaknejo na varno. Ob aktivaciji požarnega alarma, izpadu električne energije ali v izrednih razmerah, redundantni sistem samodejno odpre redundantna avtomatska drsna vrata 300 r ter jih zadrži odprta, kar zagotavlja varen izhod v sili za vse.

04 POŽARNA VRATA: Varna požarna bariera

Na drugi strani restavracije so na prehodu v kuhinjo nameščena neevakuacijska požarna avtomatska drsna vrata 500 F. Delujejo kot standardna avtomatska drsna vrata s požarno odpornostjo 60 minut. V primeru požara zaprta vrata ustvarijo varnostno pregrado in tako preprečijo širjenje ognja iz enega v drugi požarni sektor. Evakuacija ni mogoča.

Galerija slik